Sidst opdate:
31, 10, 2016, 16:40

Tirsdag den 27. juli

 

Fra kl. 9.30 til 12.00 var vi med Skagens børneguider på Nordstrand (Danmarks nordligste punkt), hvor vi hørte om planter og dyr i klitterne samt om sten, skaller og rav. Vi fik udleveret en pose hver til at samle diverse spændende ting i og vi skulle alle prøve at finde et stykke rav, som efterfølgende skulle slibes og pudses. I vores familie var Pia den eneste der fandt rav, men for alle de andre familier lykkedes det vist alle at finde noget og vi må bare konstatere at vi IKKE har "rav-øjne". Pia's svært fundne stykke rav forsvandt dog, da det skulle testes om det var rigtig rav, for Cornelia kom til at putte det ned i vandet sammen med en anden piges ravstykker og så mistede vi det. Vi fik dog 4 stykker af børneguiden.
Efter at turen var slut spiste vi vores medbragte frokost og så gik Aleks, Erica og Pia lige endnu en tur på rav-jagt, men også denne gang uden held :-(
På vejen hjem kørte vi en tur gennem Gl. Skagen og da vi kom hjem væltede vi omkuld på sofaer, senge og solvogne.
Aleks og pigerne var i i badeland om eftermiddagen imens Pia solede på terrassen. Om aftenen kørte vi til Gl. Skagen og fik en stor is og så solnedgangen.

Inden den store rav eftersøgning skulle børnene stå med lukkede øjne og ansigtet vendt mod havet.

Det var ligesom at lede efter en nål i en høstak.

Så skulle det testes om det virkelig var rav eller bare sten vi havde fundet. Det blev i en blanding af 1l vand og 1dl salt og hvis det flød var det rav.

Så skulle det slibes.

Og derefter pudses i tandpasta.

Børneguiden fortæller om Hjelm og Marehalm.

Gl. Skagen = Højen.

Det eksklusive Ruth's hotel

Solnedgangskiosken

Senia med sin Solnedgangsvaffel

Cornelia nøjedes med en soft-ice.

Og Erica kunne også nøjes med en mindre gammeldags end en solnedgnagsvaffel,
som Senia, Aleks og Pia fik.

Solnedgangspladsen

Og så selve solnedgangen....

Sømærket i Gl. Skagen