Sidst opdate:
31, 10, 2016, 16:40

2004

 

Årets gang hos Familien Drostgaard

 

2004 blev afsluttet med en sørgelig begivenhed: Massakre i hønsehuset.

 

Efter at Erica i længere tid havde snakket om at hun ville have høns leverede hendes morfar i maj 31 kyllinger.

 

Morfar havde indrettet det gamle hønsehus på ny og havde lavet en indhegning.

Efter at de selv var brudt ud af hønsegården besluttede vi at de skulle være fritgående høns/haner. Det var meget hyggeligt at have dem gående overalt, men det kostede også et par af dem livet eftersom at hundene lige skulle lære at dele pladsen!

Vi fik lært at spise vores egne dyr og til Erica's fødselsdag i december var menuen sågar hendes egne haner i karry!

Efter hendes fødselsdag havde vi 11 høner og 2 haner tilbage, men det er altså også slut for tirsdag den 28/12 havde der været massakre i hønsehuset. En mår eller ilter havde dræbt 2 haner og 7 høner og der er nu kun 4 levende høner tilbage!

 

2004 startede faktisk også med en sørgelig begivenhed idet børnene mistede den sidste af deres oldeforældre og jeg (Pia) den sidste af mine bedsteforældre nemlig min mormor. På trods af den sorg som et dødsfald altid medfører, så har 2004 også indeholdt mange gode og glædelige begivenheder.

 

I julimåned havde vi en god ferie på Samsø, hvor vi den første uge så øen fra en prærievogn.

 

Det var en god og anderledes ferie og børnene har flere gange siden spurgt hvornår vi skal på hestevognsferie igen.

 

Vi blev 3 dage ekstra på Samsø hvor vi boede på vandrehjemmet. Som noget helt nyt prøvede vi på denne ferie at leje cykler. Erica cyklede for sig selv, Senia havde en efterløber hvilket vil sige en cykel som er spændt efter en voksen cykel og Cornelia sad i en cykeltrailer. På denne måde fik vi set yderpunkterne af Samsø, som man hverken kan nå via hestevogn eller bil.

 

Derudover har vi i 2004 oplevet at Erica har skiftet det meste af tandsættet (8 tænder) og er startet i 1. klasse. For hende har der derfor åbnet sig en ny verden i skrift.

Senia går fortsat i børnehave, men skal i januar skrives op til børnehaveklasse og hun er derfor også på vej ind i en ny verden.

 

Cornelia skal fortsætte i børnehaven indtil sommeren 2006 og hun får derfor den oplevelse at flytte til en nybygget børnehave i efteråret 2005.

 

Bortset fra hverdagen med skole og børnehave så er de også aktive i deres fritid.

 

Erica går til dans på 5. år og hun er allerede nu langt bedre end hendes forældre nogensinde har været (eller bliver). Derudover er hun i år startet til violin og ballet. Hun er glad for begge dele og hendes forældre får også lært en hel del om at spille violin.

 

Senia stoppede med at gå til dans i januar 2004 og efter sommerferien er hun i stedet startet til gymnastik, hvilket lige er hende. Her hjemme i stuen øver sig på at stå på hænder, slå vejrmøller m.m. Hun er til gymnastik hver torsdag og fredag morgen starter hun igen med at tælle ned til torsdag og det på trods af at hun ikke er begejstret for at skulle dele gymnastiktimen med en masse ukendte piger!

 

Både Senia og Cornelia går til forældre/barn musik sammen med deres mor. Senia skulle egentlig gå alene, men det var ingen succes, for der var også en masse børn hun ikke kendte og derfor fik hun lov til at skifte til Cornelia's hold hvor jeg(Pia) er med.

 

Cornelia går ud over til musik også til dans. Det er 2. år hun går til dans og hun følger derfor Erica's spor - indtil videre!!!

 

Udover at Aleks og jeg passer vores jobs, så går Aleks på jagt og til jagthorn.

 

Jeg er begyndt at ride igen efter at det har været på vågeblusset i nogle år. I 2003 fik jeg anlagt en ridebane og her i 2004 har Aleks lavet hegn omkring banen.

 

Jeg har min 8 års vallak (Ibi-brown også kaldet Ib) som jeg rider og i foråret var jeg så heldig at få et godt tilbud på en hoppe - Catalina . Jeg valgte at sætte hende i fol og vi skal derfor have føl i maj 2005. Catalina var 3 år da jeg købte hende og jeg red hende derfor til i sommers.

 

Vi har også stadig vores shetlandspony - Walther - som børnene i perioder rider. De er alle tre ved at blive habile ryttere.

 

Erica traver og galoppere når jeg har hende i snor og hun er begyndt at skridte alene. Senia og Cornelia er begyndt at trave når jeg har dem i snor.

Udover hegn om ridebanen så har vi i 2004 fået sat vores brændefyr op. Aleks bror Frank var en stor hjælp i dette arbejde - han ofrede sin efterårsferie på det.

 

Når vi tænker tilbage synes vi ikke det er meget vi har fået udrettet på farmen og vi kan også godt huske at vi ikke havde den store lyst i sommers. Til gengæld bliver 2005 et år med meget arbejde, da vi har planer om at lave en tilbygning, så vi kan få soveværelse i stueplan og børnene kan få hver deres værelse på 1. sal.

Vi kommer derfor ikke på sommerferie udenfor Næstved, men til gengæld skal vi på en kortere skiferie fra den 30. januar. Vi har bestilt tre nætter i en hytte ved Isaberg i Sverige, så det bliver årets første store begivenhed.

 

Vi ønsker alle et godt og lykkebringende nytår.

 

Kærlig hilsen Erica, Senia, Cornelia, Aleks og Pia

 

 

 

 

 

14. august 2004 var pigerne brudepiger ved Pernille og Christian's bryllup i Karrebæk kirke. Det var en stor oplevelse!