Sidst opdate:
31, 10, 2016, 16:40

2010

 

Farvel til et rundt år

Et rundt år, i flere betydninger, er til ende. Udover selve årstallet var det også året, hvor både Aleks og Pia rundede de 40 år. Derudover var det et år fyldt op af en masse andre gode oplevelser.

 

I januar 2010 var vi for 3. gang på skiferie i Trysil sammen med Familien Frisenborg og som de to andre gange blev 3. gang også en super god og hyggelig oplevelse, hvor Erica og Cornelia for første gang prøvede at stå på snowboard og det lader til ikke at have været den sidste.

 

Februar var måneden, hvor Erica opførte "1001 nat" sammen med sin klasse og parallelklasse. Det var en fantastisk forestilling, hvor Erica var mavedanser. Utroligt hvad 6. klasser kan præstere!

Derudover holdt vi fastelavnssøndag (14. februar) fastelavn for børnefamilierne i vores omgangskreds. Det blev en sjov og hyggelig oplevelse, hvor der blev bagt og fortæret RIGTIG MANGE fastelavnsboller.

Årets første runde fødselsdag var 24. marts, hvor Aleks fyldte 40 år. Det var en ganske almindelig hverdag og da vi havde planer om en fælles fest senere på året blev der ikke gjort noget ekstraordinært ud af denne dag.

 

April var traditionen tro en travl måned. Vi var på week-end tur med Cornelia's klasse til Agersø, Senia fyldte 11 år den 18. april og endelig var der det årlige afdansningsbal, som var noget særligt i 2010, idet Senia fik 5-års tegn og Erica fik 10-års tegn.

Primo maj var vi på week-end tur med Erica's klasse og i 2010 gik turen til Bjerge strand mellem Slagelse og Kalundborg.

 

De mange helligdage i maj måned "nød" vi hjemme med oprydning i laden, så vi kunne være klar til den store fest i september.

 

Fra 4. til 6. juni 2010 deltog vi på Roskilde dyrskue med 3 heste. Pia havde 2-årige Zarlina med på fællesskuet, Erica havde Dominiq med på 4H skuet og endelig var Catalina med på 4H skuet sammen med Mille, der er Erica's klassekammerat og som har halvpart på Catalina. Det gik super godt med alle hestene. Zarlina tog det fantastisk flot at være midt i sådan et menneske- og dyremylder. Erica fik 1. præmie og Mille fik ærespræmie, så det kunne ikke blive meget bedre. Vi satser på at gentage succesen i 2011.

 

Allerede 10. juni drog Pia afsted igen. Denne gang var det på 3 dages lejrskole med Senia og hendes klasse. Det foregik i en spejderhytte langt ude i Vintersbølleskov ved Vordingborg og med 50 meter til vandet. Det blev også en rigtig god oplevelse for både Senia og Pia.

 

Sidste week-end i juni var der traditionen tro familie week-end med Aleks' fars familie og i 2010 foregik det hos Aleks fætter Michael i Roager ved Ribe og som sædvanlig var det en hyggelig week-end.

 

Første week-end af juli blev brugt på endnu et dyrskue og denne gang var det alle tre piger der deltog på Bregentved skuet. Erica og Senia deltog alle dage med henholdsvis Dominiq og Walther. Cornelia deltog på én-dags skuet med sin kanin Mille. Ligesom på Roskilde var vejret perfekt og resultaterne blev også gode. Cornelia fik en 2. plads, Senia og Erica fik begge en 1. plads og derudover vandt Erica mønstringskonkurrencen.

 

15. juli var det tid til årets anden runde fødselsdag idet Cornelia fyldte 10 år og vi har derfor ikke længere nogle børn med ét-cifret alder - tankevækkende!

 

Fredag den 23. juli drog vi afsted til Skagen, hvor vi havde været så heldige at vinde lodtrækningen gennem Pia's arbejde om feriefondens hus på feriecentret Skagen Strand ved Hulsig. Det blev en god og oplevelsesrig uge, hvor vi fik set og prøvet rigtig mange ting i Skagen og omegn - læs mere under feriebeskrivelsen her.

 

August stod på skolestart, hvor Erica startede i 7. klasse og dermed er rykket op i den såkaldte udskoling. Senia startede i 5. klasse og Cornelia i 4. klasse på mellemtrinnet. Vi har dermed ikke længere børn i indskolingen. Derudover stod august på klargøring til festen i september. Blandt andet var vi på én-dags tur til Sverige for at indkøbe slik til den store slikbuffet ved festen. Vi købte 16 kilo slik og efter festen var der ikke meget tilbage:-(

 

Lørdag den 4. september på vores 11 års bryllupsdag og 22 års "mødedag" blev det tid til den megen omtalte og længe planlagte 2*40 års fødselsdagsfest. Laden var så godt som ryddet, telte sat op, borde dækket til de ca. 80 gæster, fadølsanlæg, thai-mad, kage og slikbuffet, quiz om vores liv og endelig bar med mange muligheder for drinks samt 5 timers mobildiskotek. Vi synes selv det blev en super fest. Vi hyggede os gevaldigt og vi fik en masse lækre gaver. Det eneste minus var den meget kolde nat, som desværre ikke kunne holdes ude af både lade og telte. Vejret er man som bekendt ikke herre over, men det var nu ærgerligt at gæsterne skulle sidde med overtøj og tæpper.

 

September bød også på opstart af dansesæsonen og Erica danser nu standard/latin 2 gange om ugen. Senia danser standard/latin én gang om ugen og disco én gang om ugen og indimellem bliver der trænet ekstra i stuen. Cornelia går hverken til dans eller andre fritidsaktiviteter, men rider med jævne mellemrum herhjemme, hvilket de to andre også gør.

 

Ovenpå festen tog vi det roligt resten af september og så frem mod vores 2 ugers rejse til Thailand. Fredag den 8. oktober 2010 var dagen hvor vi drog afsted mod Asien for første gang. Det blev 2 fantastiske uger med mange eksotiske oplevelser som bla. at ride på elefanter, opleve aber i det fri, se templer og klappe tigre. Se en mere detaljeret beskrivelse her.

 

Da vi vendte hjem var der ikke meget tilbage af oktober og november bød udover de første juleforberedelser på den traditionelle farmor/mormor fest med Pia's kusiner og fætre på sin fars side.

 

Ultimo november var der julekoncert i Holsted kirke, hvor Erica synger i koret og efter at være blevet 13 år tjener hun penge ved at synge til gudstjenester. Derudover har hun job som hjælpetræner på et gymnastik hold for 3-5 årige børn.

 

December stod som sædvanlig på fødselsdage og jul. Pia fyldte 40 år den 11. december, men det var jo fejret på behørigvis, så det blev der ikke gjort noget særligt ud af. Erica fyldte 14 år den 14. december og blev fejret som sædvanlig med flere hold gæster.

 

Juleaften holdt vi sammen med Pia's forældre, men ikke uden besvær, for det var umuligt at køre op af vores vej pga. fygesne, så Aleks og Erica måtte hente dem ved landevejen med kælke påmonterede vasketøjskurve, så vi var sikre på at få gaverne i hus.

 

Nytårsaften blev som sædvanlig fejret hjemme hos alle vores dyr, men i år havde vi også gæster. Pia's kusine Stina med familie samt Familien Kjelgaard var dem som var med til at gøre årets sidste aften særdeles festelig med sang og dans.

 

2010 har været endnu et godt og oplevelsesrigt år!

Familien Drostgaard håber 2011 bliver det samme
også for familie, venner og bekendte.