Sidst opdate:
31, 10, 2016, 16:40

2011

Året der gak!

 

 

2011 startede ligesom 2010 var sluttede….en daglig kamp mod snemasserne! JANUAR var en smuk smuk måned, men den megen sne gjorde livet besværligt for os der ”bor på landet” bla. var svært for pigerne at cykle i skole….
Udover snemasserne kæmpede vi også med 2 halte heste og desværre fik vi den meddelelse, at Drostgaard’s Diddlina (vores første føl) havde flækket noget af en knogle i højre bagben og dermed aldrig mere vil kunne bruges som ridehest. Heldigvis er det en hoppe og hun kan derfor bruges til avl.
Selvom Danmark var snedækket hele vinteren tog vi i FEBRUAR i pigernes vinterferie af sted på skiferie til Kvittfjell i Norge. Vi havde fået et super tilbud på et fint hotel med fuld pension og så var der endda gourmetmiddag om aftenen. En noget anderledes skiferie end dem vi tidligere har været på. Udover skiferie benyttede vi chancen for at se lidt af Norges hovedstad, Oslo, idet vi både op og hjem havde en overnatning midt i centrum.
MARTS var måneden hvor Aleks rundede 41 år, men det var også måneden, hvor Erica var på forlænget week-end i Luxembourg sammen med kirkens kor som hun synger i. Det var en stor oplevelse for Erica og en ny fornemmelse for hendes forældre, at sende hende ”alene” til det store udland.
APRIL var en fantastisk måned! Vi startede med at få 6 hundehvalpe den 9. april og det var en fantastisk oplevelse! Vi brugte MEGET tid på de små kære hvalpe, men i påsken nåede vi dog også at fejre Senia’s 12 års fødselsdag samt at lægge ca. 80 kvm2 sten terrasse.
1.MAJ drog Aleks og Pia på en 5 dages rejse til Italiens hovedstad, Rom. En del af rejsen var sponsoreret af 40 års fødselsdagsgaver og vi takker derfor endnu en gang for denne dejlige gave. Vi oplevede SÅ meget på de 5 dage vi var i Rom, så på 5. dagen var vi klar til at tage hjem til vores landlige idyl og fordøje de mange indtryk. Mormor havde boet hos pigerne og de havde bla. hygget sig med at lave servietter og andre forberedelser til Erica’s fest som vi holdt den 28. maj 2011. Erica havde gået til præst hele vinteren og havde nøje overvejet konfirmation/ikke-konfirmation, men valgte det sidste. Da hun selvfølgelig ikke skulle snydes for en fest og hvad dertil hører holdt vi en fest for hende i et lejet telt, der var opstillet i vores indkørsel. Vi fik mad udefra, der var fine borde med hvide duge og blomsterdekorationer (lavet af mormor). Vi syntes selv, at det blev en meget vellykket fest.
JUNI var måneden hvor vi skulle skille os af med de første hundehvalpe og det var selvfølgelig ikke ret sjovt. 2 ud af 3 tæver blev hentet lige da de blev 8 uger og det var samme week-end som vores heste Dominiq og Catalina deltog i 4H dyrskuet på Roskilde dyrskue, så det var noget af en travl week-end. Det var Eica der havde Dominiq med og hendes veninde der havde Catalina med på dyrskue. De fik begge 1. præmie. Juni måned bød også på eksteriør kåring af vores 2. hjemmeavlede hest – Drostgaard’s Donnalina. Hun fik desværre ikke den bedste kåring, men hvis hun ellers holder sig haltfri, så synes Pia, at hun er en hest med gode bevægelser og potentiale. Pia vil i hvert fald meget gerne have hende som dressurhest.
Den sidste week-end i juni var vi traditionen tro til familie week-end i Aleks far’s familie. I 2011 foregik det i Thyborøn hos Aleks’ kusine Ann. Det var en lang tur, men hvad gør man ikke for at deltage i så hyggeligt et arrangement.
JULI blev indledt med endnu et dyrskue og denne gang var det det lille hyggelige Bregentvedstævne, hvor Erica og Mille deltog med henholdsvis Dominiq og Catalina.
15. juli fyldte Cornelia 11 år og sidst i juli tog vi på én uges sommerferie på Sydfyn. Vi var også i 2011 heldige at vinde lodtrækningen om en feriebolig gennem Pia’s arbejde og denne gang var det en stationær campingvogn med fortelt på Bøsøre strandcamping mellem Nyborg og Svendborg. Vi var rigtige heldige med vejret og havde en dejlig afslappende uge, hvor vi var knap så meget turister, som vi plejer at være, men Svendborg’s gågader blev dog trasket igennem nogle gange.
Inden vi tog på ferie havde Pia hentet Drostgaard’s Diddlina i Lynge, hvor hun siden marts var lånt ud med det formål at komme i fol og ende sine dage som avlshoppe. Det gik dog ikke helt så forventet, så da det ikke lykkedes tog vi hende hjem og prøvede selv at få hende i fol. Vi havde dog heller ikke heldet med os, så 2012 vil vise om det er os der skal gøre forsøget igen eller hun skal tilbage til Lotte i Lynge.
Vores sommerferie rakte ind i AUGUST og kort tid efter, at Aleks og Pia var startet på arbejde begyndte pigerne også et nyt skoleår – denne gang i henholdsvis 5., 6. og 8. klasse.
Pigerne har lagt mange af fritidsaktiviteterne på hylden, men Erica danser dog én gang om ugen samt synger i kor én gang om ugen. Derudover er hun flittig med at ride Dominiq og 2011 var året hvor hun for første gang var til stævner på ham. Det klarede de begge flot og hun har fået mange fine resultater. Det er godt gået af en pige som indtil for et år siden var rimelig nervøs for at sætte sig op på ham. Senia har ikke meget lyst til at ride, men Cornelia vil også gerne, så hun rider også på Dominiq jævnligt.
August var også måneden hvor de sidste hvalpe blev afleveret, så nu har vi kun Aisha tilbage, som er den hvalp vi valgte at beholde. Det var egentlig ikke planen. at vi skulle beholde hvalp, men efter Aisha’s uheldige sammenstød med Dominiq (Aisha blev trådt på og brækkede det ene bagben 2 steder) besluttede vi, at hende skulle vi beholde. Det var en god beslutning for hun har anlæg for jagt og apportering og samtidig er hun jo en af vores egne små hvalpe og ovenikøbt den der blev født først, som Senia og Pia overværede.
SEPTEMBER var måneden, hvor vi (hovedsageligt Aleks) for alvor gik i gang med at lægge nyt tag på vores udbygninger.
Efterårsferien i OKTOBER blev primært brugt på Jeshøjvej og for Aleks vedkommende på taget. Pigerne og Pia havde dog 2 dage i Århus sammen med mormor, hvor vi den ene dag besøgte ”Den gamle by” og den anden dag så diverse steder, hvor mormor havde været på ferie m.m. i sin barndom samt shoppede i Århus gågader. Det var en hyggelig lille efterårsudflugt.
NOVEMBER var heldigvis dejlig tør og Aleks kunne derfor afslutte arbejdet med de 625 kvm2 tag – det var et stort og hårdt projekt, men nu er det SÅ flot! Vi har ligeledes fået installeret solvarmeanlæg, så vi glæder os til de mange solrige timer vi forhåbentlig får i 2012!
November var også måneden hvor vi solgte vores lille shetlandspony Walther. Vi havde haft Walther i nøjagtig 10 år, men nu er pigerne så store og interessen for Walther var blevet så lille, at vi syntes han skulle videre til nogle andre som kunne få glæde af ham. Det endte dog med, at han blev solgt som selskabspony til gode bekendte her i Næstved, men det er jo også dejligt, for så kan vi følge hans videre liv og besøge ham hvis vi har lyst til det.
DECEMBER var traditionen tro en måned med mange gæster. Pia fyldte 41 år og Erica fyldte 15 år, hvilket selvfølgelig blev fejret på behørigvis. Juleaften var vi traditionen tro hjemme sammen med Pia’s forældre og nytårsaften blev fejret med et brag af en fest sammen med gode venner.
Vi ønsker familie, venner og bekendte et fantastisk år 2012,
hvor vi håber at lykken vil være med Jer alle!