Sidst opdate:
31, 10, 2016, 16:40

2015

Farvel 2015 – Velkommen 2016

Endnu et år er ved sin afslutning og endnu en gang kan vi se tilbage på et begivenhedsrigt år.

Det nye år blev indledt med et brag af en nytårsfest i selskab med vores gode venner. Festen var god, men for nogen var årets første dag særdeles træls at komme igennem (jeg nævner ingen navne, men tror da godt Christian og Aleks ville have sprunget 1. januar over).

Januar blev måneden, hvor Erica fik sit kørekort og vi hentede vores nye hund. Fredag den 16. januar kørte vi til Jylland og hentede vores 8 ugers Jack Russel terrier ved navn Cutie. Hun var så lille og cute – og det er hun stadig.

Februar var præget af mormors 70 års fødselsdag og vinterferie, men eftersom vi havde holdt julen i det østrigske (Bad Gastein) havde vi opbrugt kvoten for ski- og vinterferie.

I marts havde vi en herlig week-end med Frisenborg børnene, men ellers så var måneden mest præget af rejsebeskrivelser sendt fra Erica, som først var på studietur i Barcelona, hvorefter hun sammen med sin kæreste Søren og en kammerat rejste direkte videre til Paris og mødtes med Næstved Ungdomsskole. De havde nogle helt fantastiske oplevelser. Erica var derfor heller ikke hjemme på Aleks 45 års fødselsdag den 24. marts.

Påsken i april blev holdt herhjemme uden de store udskejelser, men 18. april gik det løs både med 16 års fødselsdag for Senia og senere afdansningsbal, hvor vi så Erica danse samt få sit 15 års tegn (som hun egentlig skulle have haft året før, men som var udsat et år grundet fravær til afdansningsballet året før).

Maj er jo altid en dejlig måned med helligdage og lysegrønne træer, men for Erica og Senia var fokus rettet mod eksamener i såvel maj som juni. Erica afsluttede 2.g og Senia afsluttede 9. klasse i folkeskolen, hvilket blandt betød, at vi lagde lade til fest den sidste skoledag.

Udover eksamener for Erica og Senia, så bød juni på familie week-end hos Familien Bødker i Oue samt såvel en god som en dårlig hesteoplevelse for Pia. Den gode var en week-end tur sammen med Anne Ullegård til DM i dressur på Broholm og den dårlige var, at det definitivt blev afgjort, at Drostgaard’s Donnalina aldrig bliver ridehest. Hun har fået mange chancer i flere år, men efter at hun var redet et lille halvt år og Pia var begyndt at ride undervisning på hende gik det galt og dyrlægen slukkede håbet. Til gengæld konstaterede dyrlægen, at hun uden problemer kan anvendes til avl og trods lange og seriøse overvejelser om aflivning står hun fortsat i stalden.

I juni havde vi også den fornøjelse, at passe Beauty, som er en hvalpene fra vores 2. kuld hvalpe. Det er en fornøjelse, at passe ”vores hvalpe” og opleve, hvilke dejlige hunde de har udviklet sig til.

Juli blev indledt på en træls måde idet dem som havde lånt Drostgaard’s Diddlina til avl ikke ønskede, at fortsætte efter to mislykkedes ifolingsforsøg. Hestehumøret var derfor totalt i kælderen, så det var dejligt vi skulle tilbringe sommerferien ved Gardasøen i selskab med vores børn og deres kærester samt en masse gode venner. Det blev to helt fantastiske uger, hvor vejret var tørt og hot og selskabet var i top. Vi boede på en campingplads og vi boede i vores telt, imens Familien Schunck og Familien Larsen boede i deres campingvogne og Familien Kjelgaard havde lejet et mobilhome. Det var en sjov, hyggelig og oplevelsesrig ferie, hvor vi også fejrede Cornelia’s 15 års fødselsdag med brunch på campingpladsen og middag i Lazise.

Den sidste uge af Aleks og Pia’s ferie blev tilbragt hjemme, hvor vi blev ramt af virkeligheden. Efter 2 uger med sol og 40 graders varme kom vi hjem til 20 grader og regn. Samtidig var Pia’s hestehumør fortsat i kælderen, og det blev ikke bedre af, at bruge en halv feriedag på, at hente Drostgaard’s Diddlina hjem efter et mislykket udlån.

I August fik vi heldigvis opvejet de dårlige hesteoplevelser med fantastisk hundeoplevelser. Aisha fik den 19. august 10 brune hvalpe. Desværre døde den første- og sidstfødte, men 8 levede heldigvis i bedste velgående og det var rigeligt for både Aisha og os. Vi havde et par herlige måneder, hvor vi nød de lækre og sjove hvalpe.

I august fik vi også solgt Drostgaard’s Diddlina. Det var dejligt, så overvejelserne om aflivning af såvel hende og Drostgaard’s Donnalina kunne lægges på hylden. Drostgaard’s Diddlina flyttede dog først hjemmefra ultimo september – Pia og Erica kørte hende til hendes nye hjem ved Esbjerg, hvor hun skal være avlshoppe og dermed sættes i fol i foråret 2016.

August blev måneden hvor Senia startede et nyt kapitel i hendes liv, idet huns startede i 1.g på Næstved Gymnasium. Cornelia og Erica startede derimod på sidste del af kapitlet i henholdsvis folkeskolen og gymnasiet. Cornelia startede i 9. klasse og Erica påbegyndte sidste år i gymnasiet.

Senia startede ligeledes op igen med solosang og klaverundervisning. I september startede Erica dansesæsonen op og i denne sæson er det sammen med hendes kæreste Søren.

Generelt var september var præget af travlhed idet vi brugte oceaner af tid på de lækre hvalpe, ordnede stue og havde week-end besøg af Schunck pigerne (Caroline og Frederikke), som var så heldige, at blive ejere af en af hvalpene. Det er herligt at sælge hvalp til venner, for så ved man med sikkerhed, at man kommer til at følge mindst én af hvalpene tæt.

Udover hvalpene var oktober præget af farfars 70 års fødselsdag og efterårsferie, som i den grad var tiltrængt, da hvalpene rejste hjemmefra. Det er herligt at have hvalpe, men når de runder 7 uger, så kan man godt mærke, at det er tid til at de skal flytte!

November var derfor planlagt til at skulle være en rolig måned efter, at vi i august, september og oktober havde haft rygende travlt med hvalpe og en masse praktiske projekter herhjemme. Stuen var blevet fornyet med afslibning af gulv, maling af reoler, indkøb af nye sofaer og spisebordsstole og sidst men absolut ikke mindst havde Aleks lavet et stort flot spisebord – lige efter Pia’s hoved og som allerede har været genstand for hyggelige sammenkomster med familie og venner.

Helt uden oplevelser blev november dog ikke. For Erica skulle 24. november gennemføre et kemiforsøg på Århus Universitet, med det formål at integrere det i hendes StudieRetningsProjekt i 3.g. Mandag den 23. november drog Erica derfor til Århus i selskab med mor og mormor. Det blev til et par hyggelig dage i Århus med flere oplevelser for alle parter.

December har traditionen tro stået på julehygge og fødselsdage. Pia rundede de 45 år den 11. december og Erica fyldte 19 år den 14. december. Også i december har vi haft den glæde at passe en af "vores hvalpe". Denne gang var det Berta fra kuld nr. 2 og dermed en af Frigg's hvalpe.

Juleaften blev afholdt i selskab med begge hold bedsteforældre og nytårsaften skal igen i år holdes hjemme sammen med alle vores dyr og en flok gode venner – det skal nok blive festligt! Vi trænger også til lidt fest og god stemning eftersom året blev afsluttet med endnu en kedelig hesteoplevelse. Det blev konstateret, at Drostgaard's Diston har en svær grad af Kissing spine,  som dermed gør ham usælgelig, hvilket ellers var planen. Vi må derfor beholde ham og afprøve om det er muligt at gøre ham til ridehest.

Men vi ser positivt på 2016 og ved det vil byde på masser af oplevelser og forandringer. Inden vi er halvt inde i året vil vi have sagt et definitivt farvel til folkeskolen og Erica vil have fuldført sin ungdomsuddannelse og for os alle vil det betyde starten på et nyt kapitel i vores liv.

Slutteligt vil vi ønske vores familie, venner og bekendte et helt fantastisk år 2016!